Escape outdoor

Ett äventyr utomhus där hela familjen utmanas tillsammans.

Samarbeta och bli en del av historien - äventyret finns närmare än du tror.

Stängt för säsongen

Skriv upp er på vårt nyhetsbrev för at veta när nästa utmaning öppnar

Tack för ditt meddelande!

IMG_20210210_084550_edited
IMG_20210313_135707_edited
IMG_20210316_090943_edited
IMG_20210210_084526_edited
20200606_145245_edited_edited
20200602_131752_edited
d4e79162-311a-43f2-9d76-4da816f54b6a_edi
92f36f64-02b3-4394-a1fe-0fa62680667a

Escape Outdoor är ett äventyr utomhus för både barn och vuxna tillsammans. Ni börjar med blott en karta för att sedan ge er ut på ett äventyr i närområdet. På vägen möts ni av hinder och utmaningar som måste lösas för att hitta hela vägen fram. Vad kommer ni hitta i slutet?

 

Äventyret är utvecklat för hela familjen och både vuxna och barn kommer ha roligt under flera timmar i en härlig miljö utomhus. Det finns lekplatser nära till hands och plats för fika under resans gång, på flera av platserna är det även nära till café och toaletter. Det går bra att ta med barnvagn och det är främst barn mellan 6-10 års ålder som äventyret är utvecklat för. Spåret är mellan en och tre kilometer långt beroende på vägval och det är ingen tidspress.

Utmaningen är öppen varje dag och kan spelas när som helst. För att spela gör ni ett köp i vår webbshop. Ni kommer få en karta levererad direkt till er mail, skriv gärna ut den. Det går även att ha den i mobilen som pdf. En biljett gäller för en familj.

Legenden om Draken

Alingsås - Borås - Lerum

 

På vinden hos en gammal släkting har ni hittat en bok med en historia, gömd och bortglömd sedan länge. Boken berättar om en drake här i området för tusentals år sedan. Draken skyddade området mot inkräktare och lät de boende leva i frid under lång tid. Men med tiden spred sig myten om draken och dess magiska krafter. Snart ville krigsherrar fånga den för dess mytomspunna kraft, något som nästan höll på att lyckas. I denna tid grundades sällskapet “Säven” för att skydda draken och landet. De förstörde alla bevis på att drakes existens och lät det bli sagor, medans draken syntes allt mer sällan. Nu är det bara sagor och legender kvar. Tusentals år har passerat och genom ödets nyck har ni den enda ledtråden i er hand. Det är upp till er att bevisa drakens existens!

Vanliga frågor

Kan man ta med sig hund på spelet?


Ja, du kan ta med dig din hund, så länge du följer de regler som gäller kring hund i park och naturreservat.
Är det lämpligt att ta med barn i vagn/skrinda?


Ja, men vissa delar av banan kan ni behöva gå skilda vägar. Se till att ni är två vuxna.
Kan personer i rullstol göra detta spel?


Skogen är inte tillgänglighets anpassat till den grad att vi rekommenderar att personer i rullstol deltar, detta då spelet sker delvis i skogsmiljö. Däremot går det mycket bra att följa med på stora delar av äventyret.
Hur lång tid tar spelet?


Det förväntas ta mellan en och två timmar beroende på tur och vägval. Det finns inga tidsgränser i spelet och det sker ingen tidtagning.
Vilket språk sker spelet på?


All text är på svenska i detta spel.
Om vi kör fast, vad gör vi då?


Under spelets gång har ni tillgång till ledtrådar genom vår hemsida. Kör ni ändå fast kommer vi även vara tillgängliga på sociala medier.
Hur bokar jag och när är det öppet?


Du köper biljett i vår webbshop, därefter får du ett brev till din mail som innehåller allt du behöver. Antingen har du kvar brevet i telefonen eller så skriver ni ut det till barnen. Spelet är tillgängligt dygnet runt och kräver ingen bokning utan så snart du har filen kan ni spela när det passar.